Sarjatennis

Sarjatennistä pelataan sisä- ja ulkokaudella. Sarjatasoja on miesten sarjatenniksessä viisi, SM-liigasta aina neljänteen divisioonaan asti. Naiset pelaavat SM-liigan lisäksi 1.- ja 2.divisioonaa.

Miesten sarjatenniksessä pelataan kolme kaksinpeliä ja yksi nelinpeli. Naiset pelaavat nelinpelin lisäksi kaksi kaksinpeliä.

 

 

 

Suomen Senioritennis r.y:n sarjatennis

Seniorien sarjatenniksen järjestämisestä ja sarjaohjelmasta vastaa SST r.y:n sarjatyöryhmä ja tulosten käsittelystä Tennisliitto joukkueiden liiton Ässä-systeemiin syöttämien ottelutulosten pohjalta.
Sarja järjestetään viiden tai kymmenen vuoden ikäluokkaportain niissä ikäluokissa, joihin ilmoittautuu riittävästi joukkueita. Sarjakausi on syyskuu-huhtikuu. Huhtikuussa pelataan pääasiassa loppusarjoja ja karsintoja. Kussakin ottelussa pelataan kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli.

Joukkueiden ja pelaajien tulee edustaa Tennisliiton jäsenseuraa. Pelaajat voivat seniorisarjassa edustaa vuoden aikana vain yhden seuran seniorijoukkueita. Sarjajoukkueen ei välttämättä tarvitse olla sama kuin virallinen edustusseura.

Jokaisen sarjapelaajan tulee olla sekä Suomen Senioritennis ry:n jäsen ja Tennisliiton K-jäsen. Kumpikin jäsenmaksu maksetaan vuosittain. Sarja järjestetään suurelta osin jäsenmaksuvarojen turvin.
Saman ikäluokan sarjaan voidaan hyväksyä seurasta useampiakin joukkueita, joista mestaruussarjassa voi pelata kuitenkin vain yksi, jos ikäluokassa pelataan myös divisioonatasolla. Säännöt ja sarjaohjelma julkaistaan elo-syyskuun vaihteessa ilmestyvässä SST:n käsikirjassa, ottelujärjestys, sarjataulukot ja tulokset vain Tennisliiton verkkosivun Ässä-järjestelmässä.

Käsikirja lähetetään vain SST:n jäsenille, muut voivat seurata sarjaohjelmaa liiton verkkosivulta.

Seuran tai joukkueen tulee syöttää itse tulos Ässä-järjestelmään. Poikkeustilanteessa tulos voidaan lähettää tulosraporttilomake Suomen Senioritennikselle, ei liiton toimistoon. Joukkueita pyydetään hävittämään lomakkeet, joissa palautusosoite on STL:n toimisto Varikkotiellä. Liiton toimisto on muuttanut ko. osoitteesta vuoden 2007 lopussa.