Valkeakosken Tennis kesän SM-liigan yllättäjä

Valkeakosken tennis nousi viime kesänä 11. vuoden tauon jälkeen kesän SM-liigaan. Kesän sarja pelataan 8 joukkueen cup kaaviona, jossa sarjan viimeinen putoaa 1. divisioonaan. Vaikka talvikauden pelit toivot SM-liigassa 6. sijan, laskettiin se paljolti ruotsin Oskar Pallinin ansioksi. Kesän sarjoissa ei ulkomaalaisia saa käyttää, joten ennakkoon VT ei suosikkeihin kuulunut. 

Joukkue lähti erittäin isolla, peräti 9. hengen joukkueella viikonlopun turnaukseen. Tavoitteena oli hyvän joukkuehengen ja laajan pelaajaringin avulla voittaa ratkaisevat viimeiset ottelut. Perjantaina taktiikka onnistui rimaa hipoen. Vastassa ollut TVS (Turku) kaatui ratkaisevassa 4-pelissä kolmannessa erässä 11-9. Voitollaan 3-2 Valkeakoskelaiset varmistivat sarjapaikan ja sekä paikan mitalipeleihin. 

Lauantaina tuleva mestari TaTS (Tampere) oli välierissä selkein 3-0 luvuin parempi.

Sunnuntaina pronssiottelussa vastaan asettui HVS (Helsinki). Kaksinpelien alku ei paljon VT:lle luvannut ja nopeasti oltiin 2-0 häviöllä. Kolmospelaajien ottelussa, jo etukäteen kehuttu Elmo Kekkonen taisteli kolmannen erän tiebreakin 10-3 VT:lle. Näin 4-pelit voittamalla oli tarjolla SM-mitali. Valitettavasti Jukka Kohtamäen ja Valtteri Telinkankaan taistelu ei riittänyt, vaan tappio kolmessa erässä eikä ratkaisevaa 4-peliä tarvittu. Pronssi HVS:llä luvuin 3-1.

VT:lle kesän SM-liigan 4. sija on historian paras. Aikaisemmalla kerralla on tuloksena ollut suora putoaminen. Laaja materiaali mahdollisti VT:lle aina tuoreita jalkoja. Joukkue käytti 7 eri pelaajaa viikonlopun aikana. Hyvä joukkuehenki näkyi venymisinä ratkaisevilla hetkillä, mutta vielä tänä vuonna se ei riittänyt mitaliin. Viime talvena Telinkangas löi itsensä läpi SM-tasolle. Nyt oli Kekkosen vuoro osoittaa, että molemmat pystyvät voittamaan pelejä Suomen huipulla. Tämä lupaa hyvää ajatellen talven SM-liigaa sekä tulevia vuosia. 

Tennisseuran toiminnan kannalta SM-liiga on tärkeää näkyvyyden kannalta. VT on panostanut viimeiset vuoden valmennustoiminnassaan joukkuehenkeen, sarjapeleihin sekä 4-peliin. Tämä näkyy toiminnassa. Valmennettavien määrät ovat kasvussa ja sarjatennisjoukkueita on lähes 20 kpl. Seuraavan kerran Valkeakoskella on mahdollista nähdä kilpatennistä 21.7-23.7. jolloin pelataan kansallinen 4-peli turnaus. Turnauksessa löytyy sarjat, niin VT:n SM-liiga joukkueen pelaajille kuin juniori- ja aikuisharrastajille.